Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Kesäkurpitsahummus

Kesäkurpitsahummus sopii kasvistikkujen dippailuun tai levitteesi. Kokeile kikherneistä ja kasviksista pyöräytetyssä tahnassa tahinin sijaan maapähkinävoita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsahummus

1 (n. 300 g) keskikokoinen kesäkurpitsa
1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
2 rkl maapähkinävoita
1/4 tl suolaa
Mainos

Koristeluun:

(oliiviöljyä)
(1/4 tl paprikajauhetta)

Valmistusohje

Kesäkurpitsahummus tehdään näin:

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Siivilöi kikherneet, mutta säästä liemi. Lisää herneet muiden ainesten kanssa koneeseen.

2. Aja ainekset kuohkeaksi soseeksi. Lisää tarvittaessa kikherneiden lientä, jos haluat ohuemman tahnan.

3. Valuta sose rasiaan ja koristele halutessasi oliiviöljyllä ja paprikajauheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Hummusta voi tuunata myös näin:

Maa-artisokkahummussta kulhossa

Maa-artisokkahummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Avokadohummus ja kasviksia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsahummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X