Reseptit
alle 30 min

Kesäkurpitsahummus

Kesäkurpitsasadosta valmistuu mehukas ja maukas hummustahna. Sen kaverina lapsikin popsii huomamatta runsaasti erilaisia kasviksia. Kokeile tahnassa tahinin sijaan maapähkinävoita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kesäkurpitsahummus

1 (n. 300 g) keskikokoinen kesäkurpitsa
1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
2 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa

Koristeluun:

(oliiviöljyä)
(ripaus paprikajauhetta)

Valmistusohje

1. Pese ja paloittele kesäkurpitsa monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Siivilöi kikherneet, mutta säästä liemi. Lisää herneet muiden ainesten kanssa koneeseen.

2. Aja ainekset kuohkeaksi soseeksi. Lisää tarvittaessa kikherneiden lientä, jos haluat ohuemman tahnan.

3. Valuta sose rasiaan ja koristele halutessasi oliiviöljyllä ja paprikajauheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Hummusta voi tuunata myös näin:

Maa-artisokkahummussta kulhossa

Maa-artisokkahummus

Punajuuri hummus

Punajuurihummus

hernehummus

Helppo hernehummus

Anna.fi: Avokadohummus ja kasviksia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsahummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X