Kevyt sitruunakala
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kalaliemi:
- kalan ruodot ja pää
- vettä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- puolikas sitruuna
- 2 tl suolaa
- 10 kpl kokonaisia valkopippureita
- 2 kpl laakerinlehtiä
Kala:
- 1.5 kg kuhaa
- tai kuhafileetä
- nokare voita
- tai öljyä
- nippu persiljaa
- tai tilliä
- 4 kpl kevätsipulia
- 1 tl suolaa
- hienonnettua valkopippuria
- 5 dl kalalientä
- tai vettä ja kalafondia
- yhden limetin raastettu kuori ja mehu
kastike:
- 4 dl kalalientä
- 1 rkl vaaleaa Maizena-kastikesuurusta
- tilkka kermaa
- nippu kirveliä
- tai tilliä
- tai persiljaa
Valmistusohje
- Perkaa ja fileoi kalat. Pane liemiainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä sitä kannettomassa kattilassa kokoon, kunnes nestettä on puolisen litraa.
- Silppua kevätsipuli ja persilja. Kuullota ne rasvassa. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Levitä persilja-kevätsipuliseosta fileille. Kääri fileet rulliksi ja kiinnitä hammastikuilla.
- Aseta fileekääröt uunivuokaan. Kaada limetin kuorella ja mehulla maustettu kalaliemi päälle. Jos valmistat ruoan valmiista fileistä, tee liemi vedestä ja kalafondiesta tai liemitiivisteestä. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kaada liemi kattilaan ja keitä lientä kokoon, kunnes nestettä on noin neljä desilitraa. Kuumenna liemi, suurusta se kastikesuuruksella. Lisää tilkkanen kermaa ja mausteet. Tarkista maku ja tarjoa kalan kastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt sitruunakala