Kevyt tuorejuusto
Kevyt tuorejuusto syntyy hetkessä, kun sekoitat raejuustoa tuorejuuston joukkoon ja maustat levitteen haluamallasi tavalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kevyt
Ainekset
Kevyt tuorejuusto
- 200 g raejuustoa
- 100 g valkosipulituorejuustoa
Maustamiseen
- 2 rkl tuoreita yrttejä silputtuna tai
- ½ tl ruohittua pippuria
Valmistusohje
Kevyt tuorejuusto tehdään näin helposti:
1. Pieni rasia valmiiksi maustettua tuorejuustoa täydentää raejuuston makua. Sekoita ne keskenään sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
2. Voit lisätä mausteita kuten rouhittua mustapippuria tai silputtuja tuoreita yrttejä makusi mukaan. Juusto maistuu leivänpäällyksenä hapankorppujen tai ruisleivän kanssa.
Vinkki: Juustosta saat riittoisamman ja kevyemmän, kun pehmennät kylmässä vedessä 1-2 liivatelehteä noin 10 minuutin ajan. Kuumenna 0,75 dl vettä kiehuvaksi, liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää liivateseos vähän jäähtyneenä juuston joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi valkosipulia, ruohosipulia tai muita mausteita. Kaada juustomassa tyhjiin, pestyihin raejuusto- ja tuorejuustorasioihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Kumoa kevyt tuorejuusto tarjolle ja ripottele pinnalle mausteeksi tuoreita yrttejä tai roseepippuria.
Lue myös: Hummus on jokapaikan tahna – katso helpot ja herkulliset reseptit!
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään monikäyttöinen tuorejuustolevite
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kevyt tuorejuusto