Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirjolohipatee

Kirjolohipatee saa kermaisen, pehmeän maun tuorejuustosta ja ranskankermasta. Nauti patee esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kirjolohipatee

  • 500 -700 g kirjolohifilee
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi, Creme Bonjour)
  • 150-200 g ranskankermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 100 g kylmäsavukirjolohta
  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

Kirjolohipatee tehdään näin:

Kirjolohipatee syntyy tuoreesta kirjolohifileestä ja kylmäsavukirjolohesta.

  1. Poista kirjolohifileestä nahka ja paloittele filee. Jauha kala monitoimikoneessa. Lisää suola, sitruunapippuri, tuorejuusto, ranskankerma ja kananmunat yksitellen koneen käydessä.
  2. Leikkaa leivinpaperista pitkänomaisen, voidellun vuoan pohjalle pohjan kokoinen pala. Kaada puolet seoksesta vuokaan ja lado päälle kylmäsavustetun kirjolohen viipaleet ja hienonnettua tilliä. Kaada päälle loput seoksesta.
  3. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 160-175 asteessa noin 1 tunti vesihauteessa eli laita vuoka toiseen astiaan, jossa on vettä.
  4. Tarjoa  kalapatee kylmänä alkupalana mummon hölskytyskurkkujen, sitruunan, tillin ja raikkaan salaatin kera. Patee maistuu sopii myös juhlavaksi lounaaksi keitettyjen perunoiden ja hollantilaiskastikkeen kanssa.

Kaipaatko lisää patee-ohjeita? Kokeile vaikkapa punajuuripateeta tai maksapateeta.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Taimenpatee


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirjolohipatee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.