Kirjolohipatee
Kirjolohipatee saa kermaisen, pehmeän maun tuorejuustosta ja ranskankermasta. Nauti patee esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Kirjolohipatee
- 500 -700 g kirjolohifilee
- ½ tl suolaa
- ½ tl sitruunapippuria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (Hovi, Creme Bonjour)
- 150-200 g ranskankermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 100 g kylmäsavukirjolohta
- 1 nippu tilliä
Valmistusohje
Kirjolohipatee tehdään näin:
Kirjolohipatee syntyy tuoreesta kirjolohifileestä ja kylmäsavukirjolohesta.
- Poista kirjolohifileestä nahka ja paloittele filee. Jauha kala monitoimikoneessa. Lisää suola, sitruunapippuri, tuorejuusto, ranskankerma ja kananmunat yksitellen koneen käydessä.
- Leikkaa leivinpaperista pitkänomaisen, voidellun vuoan pohjalle pohjan kokoinen pala. Kaada puolet seoksesta vuokaan ja lado päälle kylmäsavustetun kirjolohen viipaleet ja hienonnettua tilliä. Kaada päälle loput seoksesta.
- Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 160-175 asteessa noin 1 tunti vesihauteessa eli laita vuoka toiseen astiaan, jossa on vettä.
- Tarjoa kalapatee kylmänä alkupalana mummon hölskytyskurkkujen, sitruunan, tillin ja raikkaan salaatin kera. Patee maistuu sopii myös juhlavaksi lounaaksi keitettyjen perunoiden ja hollantilaiskastikkeen kanssa.
Kaipaatko lisää patee-ohjeita? Kokeile vaikkapa punajuuripateeta tai maksapateeta.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Taimenpatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirjolohipatee