Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kokonaisena paistettu broileri ja uunikasvikset

Kokonaisen broilerin voi paistaa myös paistopussissa. Valmista paistoliemestä herkullinen curry-kastike.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 (noin 1-1 1/2 kg) pakastebroileri
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 sitruuna
  • 5 oksaa timjamia

Pellille:

  • ½ kg porkkanoita
  • ½ kg perunoita
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 3 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • pari oksaa rosmariinia

Valmistusohje

1. Sulata broileri hitaasti jääkaapissa.

2. Huuhtele lintu nopeasti kylmässä vedessä ja kuivaa se talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Sivele öljyä linnun nahkaan. Leikkaa pesty sitruuna lohkoiksi ja työnnä lohkot timjamin kanssa broilerin sisään.

3. Pese porkkanat ja perunat. Leikkaa porkkanat pitkittäin ja perunat kahteen tai neljään osaan. Irrota kokonaisesta valkosipulista kynnet, älä kuori kynsiä. Paina kynnet veitsen lappeella lyttyyn. Lisää kaikki ainekset pellille ja pirskottele päälle öljyä, suolaa ja mustapippuria sekä rosmariinin oksat. Lisää broileri pellille.

4. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Nosta pelti pois uunista ja sekoita kasviksia vähän ja lusikoi paistonestettä broilerin päälle. Jatka paistamista vielä 30 minuuttia.

5. Tarkista broilerin kypsyys pistämällä terävällä puukolla koiven paksuimmasta kohdasta. Broileri on valmis, jos neste on kirkasta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 20/17.

Kokonaisena paahdettu broileri on näyttävä mutta helppo uuniruoka:

uunibroileri

Uunibroileri

paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kanssa

provencen kanaa

Provencen kana

Ruoka.fi: Kokonainen broileri uunissa sitruunan ja rosmariinin kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kokonaisena paistettu broileri ja uunikasvikset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.