
Konjakkisinappi
Konjakkisinappi maustaa possun, joulukinkun ja tekee makkara-ateriasta juhlan. Tämä sinappi saa lisämakua valkosipulista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Konjakkisinappi
- 1 dl sinappijauhetta
- 2 dl sokeria
- 4 kpl munan keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 2 tl maissijauhoa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl konjakkia
- 2 valkosipulinkynttä
- ( 2 rkl mangochutney-säilykettä
Valmistusohje
Konjakkisinappi valmistuu näin helposti:
- Mittaa ainekset kylminä kattilaan. Sekoita hyvin ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumapisteeseen.
- Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Poista valkosipulinkynnet ja kaada konjakkisinappi sieviin tölkkeihin.Tarjoa sinappi joulukinkun tai kruunaa sillä vaikkapa uunimakkara.
Katso myös: Itse tehty sinappi maistuu jouluna – joulusinappi 6 tavalla
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tee itse lempeä ja hedelmäinen joulusinappi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Konjakkisinappi
Omaan makuun aivan liikaa sokeria ja aivan liian vähän sinappijauhetta, etikkaa ja alkoholia (käytän itse whiskyä). Valkosipuli on todellakin hyvä lisä makumaailmaan. Purkitin lopputuotteen vielä varmuuden vuoksi siivilän läpi, niin varmistuu tasalaatuisuus eikä vahingossa lipsahda matkaan suurusteklönttiä.
Kuinka kauan valmis sinappi säilyy?