Reseptit
30-60 min

Kurkkusalaatti

Suolaisen makeat ja mausteiset etikkakurkut tuovat mieleen mummolan maut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurkkusalaatti:

1 kg avomaankurkkuja, kasvihuonekurkkua tai kesäkurpitsaa
200 g sipulia
muutama valkosipulin kynsi
1 nippu tilliä

Mausteliemi:

2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhdo kurkut ja leikkaa kuutioiksi. Silppua sipuli.
2. Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
3. Lisää kasvikset liemeen ja keitä viitisen minuuttia.
4. Lusikoi seos lasitölkkeihin, sulje kansilla, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Lue myös: Säilöntä tallettaa kesän maut 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurkkusalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X