Kurpitsafocaccia
Kurpitsafocaccia on mehevä ja ruokaisa sadonkorjuuleipä, joka päällystetään kasviksilla ja sienillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 5 dl kurpitsasta keitettyä sosetta
- 2,5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 dl siirappia
- 1 tl muskottipähkinää
- 4 tl suolaa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 2 kg pizzajauhoa
- noin 2 dl ruisjauhoa
- 1 dl öljyä
Pinnalle
- öljyä
- pienehkö kesäkurpitsa
- 2-3 tattia
- merisuolaa myllystä
- 1 ½ dl parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja kurpitsasose kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja lisää soseen joukkoon. Lisää joukkoon maustavat ainekset ja jauhot sekä lopuksi öljy. Lisää tarvittaessa jauhoja. Alusta taikinaa noin kymmenen minuuttia. Kohota leivinliinan alla 20 minuuttia.
2. Vaivaa taikinaa ja painele se öljyisin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Anna kohota noin 15 minuuttia.
3. Viipaloi kesäkurpitsa ja sienet, paista öljyssä ja asettele pannuleivän pinnalle. Rouhaise suolamyllystä pari kierrosta ja ripottele focaccian pinnalle lopuksi parmesaani.
4. Paista kurpitsafocacciaa 200–asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kokeile myös muita ihania leipäreseptejä: Kurpitsaleipä Gluteeniton focaccia Pepperoni-artisokkafocaccia Ruoka.fi: Purjo-sienifocaccia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsafocaccia