Reseptit
yli 60 min
10

Kurpitsafocaccia

Kurpitsafocaccia on mehevä ja ruokaisa sadonkorjuuleipä, joka päällystetään kasviksilla ja sienillä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl kurpitsasta keitettyä sosetta
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
1 dl siirappia
1 tl muskottipähkinää
4 tl suolaa
1 rkl piparkakkumaustetta
2 kg pizzajauhoa
noin 2 dl ruisjauhoa
1 dl öljyä

Pinnalle

öljyä
pienehkö kesäkurpitsa
2-3 tattia
merisuolaa myllystä
1 ½ dl parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja kurpitsasose kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva veteen ja lisää soseen joukkoon. Lisää joukkoon maustavat ainekset ja jauhot sekä lopuksi öljy. Lisää tarvittaessa jauhoja. Alusta taikinaa noin kymmenen minuuttia. Kohota leivinliinan alla 20 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa ja painele se öljyisin käsin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Anna kohota noin 15 minuuttia.

3. Viipaloi kesäkurpitsa ja sienet, paista öljyssä ja asettele pannuleivän pinnalle. Rouhaise suolamyllystä pari kierrosta ja ripottele focaccian pinnalle lopuksi parmesaani.

4. Paista kurpitsafocacciaa 200–asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kokeile myös muita ihania leipäreseptejä:
Kurpitsaleipä
Gluteeniton focaccia
Pepperoni-artisokkafocaccia
Ruoka.fi: Purjo-sienifocaccia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsafocaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X