Kurpitsalaatikko tuo väriä ja uusia makuja perinteisiin joululaatikoihin. Tämä kurpitsavuoka maustetaan vaniljalla sekä muskottipähkinällä ja makeutetaan vaahterasiirapilla.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Kurpitsalaatikko:
noin 1 kgmyskikurpitsaa
2 tlsuolaa
2 kananmunaa
1/2 dlvaahterasiirappia
2 dlkermaa
1/2 tlvaniljajauhetta
1/2 tlmuskottipähkinää
Mainos
Päälle:
3 rklkurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Kurpitsalaatikko valmistuu näin.
1. Paahda halkaistuja kurpitsoja uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.
2. Poista siemenet, kaavi sisus kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää suola, kananmunat, vaahterasiirappi, kerma ja mausteet. Sekoita ja kaada soseuunivuokaan.
3. Murskaa kurpitsansiemeniä hieman ja ripottele ne laatikon pinnalle. Paista kurpitsalaatikko 175 asteessa uunin keskitasolla. Aikaa kuluu noin tunti ja kurpitsavuoka on valmista.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Kurpitsalaatikko