Reseptit
6
Kiitos

Kurpitsalaatikko

Oranssi myski­kurpitsa sopii joululaatikoiden aineeksi. Kurpitsalaatikko maustetaan vaniljalla sekä muskottipähkinällä ja makeutetaan vaahterasiirapilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurpitsalaatikko:

noin 1 kg myskikurpitsaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
1/2 dl vaahterasiirappia
2 dl kermaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1/2 tl muskottipähkinää

Päälle:

3 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Paahda halkaistuja kurpitsoja uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.

2. Poista siemenet, kaavi sisus kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää suola, kananmunat, vaahterasiirappi, kerma ja mausteet. Sekoita ja kaada soseuunivuokaan.

3. Murskaa kurpitsansiemeniä hieman ja ripottele ne laatikon pinnalle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Laatikoita joulupöytään: 

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

appelsiini-porkkanalaatikko

Appelsiini-porkkanalaatikko

Anna.fi: Mausteinen bataattilaatikko

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kurpitsalaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X