Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kurpitsalaatikko

Oranssi myski­kurpitsa sopii joululaatikoiden aineeksi. Kurpitsalaatikko maustetaan vaniljalla sekä muskottipähkinällä ja makeutetaan vaahterasiirapilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kurpitsalaatikko:

  • noin 1 kg myskikurpitsaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ tl muskottipähkinää

Päälle:

  • 3 rkl kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Kurpitsalaatikko valmistuu näin.

1. Paahda halkaistuja kurpitsoja uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat aivan pehmeitä.

2. Poista siemenet, kaavi sisus kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää suola, kananmunat, vaahterasiirappi, kerma ja mausteet. Sekoita ja kaada soseuunivuokaan.

3. Murskaa kurpitsansiemeniä hieman ja ripottele ne laatikon pinnalle. Paista kurpitsalaatikko 175 asteessa uunin keskitasolla. Aikaa kuluu  noin tunti ja kurpitsavuoka on valmista.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Laatikoita joulupöytään: 

Marokkolainen lanttupaistos saa makunsa Ras el Hanout -mausteseoksesta.

Marokkolaishenkinen lanttupaistos

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

appelsiini-porkkanalaatikko

Appelsiini-porkkanalaatikko

Anna.fi: Mausteinen bataattilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kurpitsalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.