Kvinoapuuro
Kvinoapuuro keitetään ravintorikkaasta kvinoasta, ryyditetään kuivatuilla aprikooseilla ja karpaloilla ja tarjotaan pistaasipähkinöiden, seesaminsiementen ja hunajan kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Kvinoapuuro
- 4 dl kvinoaa
- 1 l maitoa tai vettä
- 6 kuivattua aprikoosia
- ½ dl kuivattuja karpaloita
- ½ rkl ruokokidesokeria
- ½ tl suolaa
Pinnalle
- 4 rkl kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa huolella lämpimässä vedessä. Kiehauta maito tai vesi kattilassa ja lisää joukkoon kvinoasuurimot.
2. Saksi kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja lisää puuron joukkoon. Anna kvinoapuuron kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta puuro sokerilla ja suolalla. Peitä lopuksi kannella. Anna hautua muutama minuutti.
3. Tarjoa kvinoapuuro pistaasirouheen, seesaminsiementen ja hunajan kera.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Spelttipuuro
Mysli-kaurapuuro
Tyrni-vispipuuro
Ruoka.fi: Kuituinen puuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kvinoapuuro