Kylmäsavulohijuustokakku
Lohijuustokakku on juhlien suosikkiherkku. Pikkelöidyt kuusenkerkät ja mäti koristavat kakun juhlavaksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kylmäsavulohijuustokakku
- 5 liivatelehteä
- ½ rkl sitruunamehua
- 2 rkl vettä
- 3 ½ dl kuohukermaa
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g kylmäsavulohiviipaleita
- 200 g kirjolohenmätiä
- 2 rkl tillisilppua
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 1/3 tl rouhittua valkopippuria
- ¼ tl suolaa
Pikkelöidyt kuusenkerkät
- 2 dl kuusenkerkkiä
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 dl vettä
- ½ dl sokeria
Koristelu
- 400 g kypsiä katkarapuja (sulatettu ja valutettu hyvin)
- 50 g mätiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kylmäsavulohijuustokakku