
Laitilan munakas
Laitilan munakas muistuttaa espanjalaista perunamunakasta. Se on tehty Suomen munapitäjän, Laitilan kananmunista. Täytteessä maistuvat peruna, tomaatti ja Kolatun kuttucheddar.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Laitilan munakas
- 4 kpl keitettyä perunaa
- 1 kpl sipulia tai
- 4 kpl kevätsipulia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- öljyä
- 4 kpl kananmunia
- ½ dl vettä
- ripaus suolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 dl Kolatun kuttucheddar-juustoraastetta
- 8 kpl kirsikkatomaattia
- basilikan lehtiä
Valmistusohje
Laitilan munakas valmistetaan näin:
Laitilan munakas on saanut nimensä Varsinais-Suomessa sijaitsevasta munapitäjä Laitilasta.
- Kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli. Paista seos pannulla öljyssä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Sekoita munat ja vesi. Mausta hyvin kevyesti suolla ja pippurilla. Kaada seos pannuun. Sekoittele varovasti, että munakasseos hyytyy.
- Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Asettele munakkaan pinnalle tomaattilohkoja ja peitä pinta juustoraasteella. Anna hyytyä kunnes juusto sulaa. Korista basilikalla.
Katso myös: Kotilieden parhaat munakasohjeet
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteinen shakshuka, lempeä uunimunakas ja 5 muuta nopeaa ja edullista ruokaa kananmunasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Laitilan munakas