Reseptit
alle 30 min
4

Lampaankyljykset

Lampaankyljykset on nopea herkkuruoka vaikka pääsiäispöytään. Tarjoa lampaankyljykset uuniperunan, papujen ja uunissa paahdettujen punajuurien kanssa. Pääsiäisenä samalla aterialla voi tarjota sekä paistia että kyljyksiä. Silloin annokseksi riittää puolikas karitsanpaahtopaisti ja pari karitsankyljystä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lampaankyljykset:

16 karitsankyljystä

paistamiseen:

voita
tai öljyä
muutama valkosipulinkynsi

Lampaankyljysten maustamiseen:

soijakastiketta
rouhittua mustapippuria
rosmariinia
tai timjamia

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Kuumenna valkosipulinkynsiä rasvassa. Ota kynnet pannulta ja paista kyljykset nopeasti kuumassa rasvaa. Lisää mausteet ja tarjoa heti.

2. Pannun huuhdeliemestä tai paistin liemestä saat nopeasti kastikkeen lisäämällä joukkoon pari lusikallista mustaherukka-, pihlajanmarja- tai minttuhyytelöä.

Katso myös: Lampaanliha uunissa – katso täydellinen sisälämpötila lampaanlihalle

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lampaankyljykset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X