Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lampaanpaisti

Lampaanpaisti kypsyy meheväksi miedossa lämmössä eli noin 150 asteessa. Jos aika ei ole kortilla, voit kypsentää paistin miedommassakin lämmössä. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi lampaanpaistin kypsyys. Sitruunalla ja yrteillä maustettu marinointiliemi sopii paistinliemeksi ja valeluun. Valele paistia usein paiston aikana, niin saat mehevän lampaanpaistin. Jos ostat lampaanpaistin jäisenä, varaa useampi päivä sen sulattamiseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Lampaanpaisti

  • 3 kg lampaan tai karitsan paistia

Lampaanpaisti, marinadi

  • 1 sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl timjaminoksia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl ruokosokeria
  • ½ chiliä
  • 6 valkosipulinkynttä

Lampaanpaisti, vuokaan

  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 4 sipulia
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Lampaanpaisti tehdään helposti näin:

1. Huuhdo lampaanpaisti ja poista sitkeä kalvo sekä isot rasvakerrokset pinnalta. Pistä paisti kinkkupussiin. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos pussiin lampaanpaistin päälle. Anna maustua yön yli jääkaapissa. Käännä paistia pari kertaa marinoitumisen aikana.

2. Ota paisti jääkaapista ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle marinadi. Anna olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Aseta kuoritut sipulit vuokaan. Poista valkosipulista kuivuneet kuoret ja leikkaa kynsien päät. Aseta kokonainen valkosipuli ja lohkottu sitruuna vuokaan. Nosta lämpötila 175 asteeseen.

3. Kypsennä lampaanpaistia pari tuntia 150 asteessa välillä paistoliemellä valellen ja anna kypsyä vielä vajaan tunnin ajan. Jos haluat läpikypsän paistin kypsymisaika on kolmisen tuntia, sisältä punaisen paistin noin 2 1⁄2 tuntia. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi lampaanpaistin kypsyys.

4. Tarjoa lampaanpaisti Hasselbackan perunapaistoksen kanssa.

Vinkki! Lampaanpaisti vaati 3 tuntia aktiivista tekemistä,  marinointiin kannattaa varata 8 tuntia.

Katso myös nämä lammasreseptit:

Karitsanpaisti, maustettu yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla

Karitsanpaisti  Karitsan lapapaisti  Karitsankyljykset  Välimerellinen lammaspaisti Jogurttilammas 

Lue myös Anna.fi: Pääsiäismenu modernin baabuskan tapaan – kokeile pashakääretorttua ja suussa sulavia hatsapuripiirakoita

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lampaanpaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.