Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Lampaanpaisti

Lampaanpaisti kypsyy meheväksi miedossa lämmössä eli noin 150 asteessa. Jos aika ei ole kortilla, voit kypsentää paistin miedommassakin lämmössä. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi lampaanpaistin kypsyys. Sitruunalla ja yrteillä maustettu marinointiliemi sopii paistinliemeksi ja valeluun. Valele paistia usein paiston aikana, niin saat mehevän lampaanpaistin. Jos ostat lampaanpaistin jäisenä, varaa useampi päivä sen sulattamiseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

lampaanpaisti:

3 kg painoinen lampaan tai karitsan paisti

marinadi:

1 sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
0.5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen timjaminoksia
laakerinlehti
1 tl ruokosokeria
(puolikas chilipippurin palko)
6 valkosipulinkynttä

vuokaan:

kokonainen valkosipuli
4 sipulia
1 sitruuna

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lampaanpaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X