Reseptit
yli 60 min
10

Karitsanpaisti

Karitsanpaisti maistuu varsinkin pääsiäisenä, mutta kruunaa juhlapöydän milloin tahansa. Herkullisen makunsa karitsanpaisti saa yrteistä ja valkosipulista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 kg karitsanpaisti
muutama pikkusipuli

täyte:

50 g voita
nippu persiljaa
4 kpl valkosipulinkynsiä
ruukku timjamia
tai rosmariinin oksa

pinnalle:

puolen sitruunan mehu
0.5 dl soijakastiketta
rouhittua mustapippuria

valeluun:

2 dl valkoviiniä

Valmistusohje

  1. Huuhdo karitsanpaisti. Poista paksut rasvakerrostumat. Tee paistin pintaan noin 10 koloa. Silppua persilja, valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita ainekset voihin.
  2. Aseta paisti laakeaan uunivuokaan. Kuori vierelle sipuleita ja kaada vuoan pohjalle hieman vettä. Työnnä koloihin yrttivoita. Jos voita jää, levitä loput paistin pintaan. Anna karitsanpaistin maustua jääkaapissa seuraavaan aamuun.
  3. Nosta paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta paisti mustapippurilla ja soijalla. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari. Ruskista karitsanpaistia kuumassa uunissa noin 20 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja kaada paistin pinnalle lasillinen valkoviiniä. Anna paistin kypsyä välillä valellen miedossa lämmössä noin 2 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Ota karitsanpaisti uunista, kääri folioon ja anna sen tasaantua kymmenisen minuuttia.

Katso myös nämä lammasreseptit:
Karitsan kruunukyljykset
Marokkolainen lammas
Lampaanpaisti
Ruoka.fi: Karitsa-tartar puolukoilla

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.