Leipävanukas New Orleansin tapaan

Leipävanukas New Orleansin tapaan 

60
min
6 annosta
30-60 min
Leipävanukas on kuivahtaneen leivän uusi, uljas elämä. Tämä klassikkoherkku maistuu parhaalta haaleana, hyvän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjottuna.

Ainekset

12 dl kuivahtaneita leipäkuutioita (patonkia, paahtoleipää, saksansämpylöitä)
2 1/2 dl rusinoita
1 dl saksan- tai hasselpähkinöitä
50 g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
5 dl maitoa

Koristeeksi

tomusokeria

Lisäksi

vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Valmistusohje

  1. Voitele uunivuoka. Pane leipäkuutiot kerroksittain rusinoiden ja pähkinöiden kanssa vuokaan.
  2. Sulata voi, jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Mausta vaahto,  lisää siihen voisula ja maito.
  3. Kaada maustettu munaseos vuokaan ja nostele leipäkuutioita, kunnes niistä kaikki ovat kostuneet. Anna vetäytyä vartin verran.
  4. Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  5. Painele leipäkuutioita hieman ennen uuniin laittoa ja kypsennä vanukasta noin 30 minuuttia tai  kunnes pinta on kauniin ruskea.
  6. Tarjoa lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Voit myös tarjota vanukkaan rommilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
  7. Lue myös Himahellan postaus: Jambalaya rennoin rantein, jonka jälkiruoka leipävanukas on.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
01.04.2018
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen