Leipävanukas New Orleansin tapaan
Leipävanukas on kuivahtaneen leivän uusi, uljas elämä. Tämä klassikkoherkku maistuu parhaalta haaleana, hyvän vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjottuna.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
- 12 dl kuivahtaneita leipäkuutioita (patonkia, paahtoleipää, saksansämpylöitä)
- 2 ½ dl rusinoita
- 1 dl saksan- tai hasselpähkinöitä
- 50 g voita
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- ripaus muskottipähkinää
- 5 dl maitoa
Koristeeksi
- tomusokeria
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Valmistusohje
- Voitele uunivuoka. Pane leipäkuutiot kerroksittain rusinoiden ja pähkinöiden kanssa vuokaan.
- Sulata voi, jäähdytä. Vaahdota munat ja sokeri. Mausta vaahto, lisää siihen voisula ja maito.
- Kaada maustettu munaseos vuokaan ja nostele leipäkuutioita, kunnes niistä kaikki ovat kostuneet. Anna vetäytyä vartin verran.
- Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Painele leipäkuutioita hieman ennen uuniin laittoa ja kypsennä vanukasta noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Voit myös tarjota vanukkaan rommilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
-
Lue myös Himahellan postaus: Jambalaya rennoin rantein, jonka jälkiruoka leipävanukas on.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leipävanukas New Orleansin tapaan