Lihapullat grillissä eli grillatut paistipyörykät
Lihapullat onnistuvat grillissä alumiinifoliolla päällystetyllä grilliritilällä. Lihapullien perustaikinaa voi muunnella oman maun mukaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lihapullat grillissä
- 1 kg hyvää paistijauhelihaa
- 1 ½ dl ruoka- tai soijakermaa
- 1 muna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Lihapullat valmistuvat grillissä helposti näin:Grillatut paistipyörykät
1. Sekoita ruokakerma, muna, korppujauho, suola ja mustapippuri. Lisää jauheliha ja vaivaa seos tasaiseksi taikinaksi.
2. Pyörittele taikinasta kostein käsin suurehkoja pyöryköitä ja aseta pyörykät sellaisenaan tai varrastikussa alumiinifoliolla päällystetylle grilliritilälle.
3. Grillaa kypsiksi, lihapullat grillissä vaativat noin 25 minuuttia kypsyäkseen. Jos kypsennät pyörykät pannulla, ruskista ne pinnasta ja hauduta kypsiksi kannen alla. Pyörykät kypsyvät myös 225-asteisessa uunissa 10-15 minuutissa.
4. Tarjoa grillilihapullat grillatun varhaiskaalin ja vuohenjuustokastikkeen kanssa.
Vinkit: Jos kaipaat lihapulliin tulisuutta, lisää taikinaan yksi hienonnettu chili. Valkosipulin ystävä säväyttää lihapullataikina hienonnetuilla tai murskatuilla valkosipulin kynsillä. Fetalihapullat vievät makumatkalle Kreikkaan.
Lue myös Anna.fi: Näin teet japanilaiset broileripyörykät vartaissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapullat grillissä eli grillatut paistipyörykät