Reseptit
yli 60 min

Limellä maustettu vappusima

Itse tehty sima on vapun ykkösjuoma. Sima syntyy yksinkertaisista aineksista. Tarvitset simaan vettä, sokeria, sitruunaa ja hiivaa. Mausta vappusima vaihteeksi limetillä. Sima on helppo tehdä ja se valmistuu viileässä lähes itsestään. Tällä vappusiman reseptillä onnistut taatusti!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vappusima:

5 l vettä
4,5 dl fariinisokeria
4 dl hienoa sokeria
1 iso sitruuna
2-3 limettiä
1/4 tl hiivaa

Pulloihin:

rusinoita
hienoa sokeria

Valmistusohje

  1. Pese sitrukset hyvin harjalla. Kuori sitruunan keltainen ja limetin vihreä osa. Pane kuoret ja sokerit ison kattilan tai sangon pohjalle.
  2. Kiehauta kaksi litraa vettä. Kaada vesi kuorien ja sokereiden päälle. Sekoita. Lisää 3 litraa vettä. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä.
  3. Liuota hiiva pieneen määrään simaa ja sekoita sitten isoon määrään.
  4. Kaada joukkoon sitruksien mehut. Peitä tiiviillä kannella.
  5. Sima saa käydä pari päivää huoneenlämmössä ennen pullotusta. Pese pullot hyvin. Pane jokaisen pullon pohjalle kymmenisen rusinaa ja teelusikallinen sokeria. Siivilöi sima ja täytä pullot. Sulje korkilla. Pidä pulloja huoneenlämmössä 1–2 päivää ennen kuin siirrät ne kylmään. Sima on valmista muutamassa päivässä ja säilyy viileässä noin viikon.

Vappusiman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.

Lue myös: Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kun vielä saatte otsikkoonkin laitettua sen vihreän pienehkön sitrushedelmän suomen kielellä, niin hyvä.

Kommentoi juttua: Limellä maustettu vappusima

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X