Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Loimulohi

Loimulohi on taivaallista itse tehtynä. Se ei ole pikaruokaa, mutta odotus palkitaan. Näillä ohjeilla loimulohen valmistus onnistuu helposti esimerkiksi mökkinuotiolla

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Loimulohi

  • 1 (n. 800 g) kirjolohifilee
  • ¾ rkl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Suolavesi

  • 4 ½ dl vettä
  • ½ dl merisuolaa

Valmistusohje

Loimulohi tehdään helposti näin:

  1. Ota noin 800 gramman painoinen kirjolohifilee Tee kalaan terävällä veitsellä muutama poikkiviilto. Ripottele fileelle 3/4 ruokalusikallista merisuolaa ja puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria. Anna maustua 1-2 tuntia.
  2. Tee suolavesiseos sekoittamalla neljä ja puoli desilitraa vettä ja puoli desilitraa merisuolaa.
  3. Nosta kala loimutuslaudalle ja napauta fileen läpi lautaan naskalilla kuusi reikää puutappeja varten. Kiinnitä filee tapeilla lautaan ja tue lauta nuotion läheisyyteen pystyasentoon kalan pyrstö ylöspäin 20–30 sentin päähän liekeistä. Siirtele lautaa tarvittaessa, jos liekit nuolevat kalan pintaa liikaa tai jos kala ei ole riittävän kuumassa.
  4. Kypsennä kalaa sen paksuudesta riippuen noin tunti. Käännä lauta kypsymisen puolivälissä. Valele kalaa loimutuksen aikana suolavedellä pitkävartisella silikonisiveltimellä tai grillisudilla.
  5. Kypsä loimulohi on pehmeää ja irtoaa nahasta helposti. Tarjoa loimulohi sellaisenaan, leivän päällä tai keitettyjen perunoiden kaverina.

Vinkki! Voit maustaa loimulohen ennen kypsennystä haluamillasi mausteilla kuten murskatuilla katajanmarjoilla, chilillä ja esimerkiksi konjakilla tai viskillä. Kypsennyksen jälkeen voit halutessasi lisätä tuoreita yrttejä.

Lue myös: Lohen savustus – näillä vinkeillä savustaminen onnistuu laatikossa ja pussissa

Lue myös Anna.fi: Grillataan kalaa! Näillä ohjeilla onnistut niin vartaiden, fileiden kuin kokonaisenkin kalan grillauksessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Loimulohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.