Luumuinen juustokakku

Luumuinen juustokakku 

60
min
8 annosta
30-60 min
Täydellisen mehevä luumuinen juustokakku menee myös jälkiruoasta.

Ainekset

8-10 luumua
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Juustoseos:

200 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen huolella sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Painele taikina voideltuun piirakka- tai uunivuokaan (20 x 35 cm).

2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Levitä taikinan päälle. Painele juustoseoksen joukkoon tasaisesti halkaistut luumut.

3. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjolle leikkaamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Maista myös näitä luumupiirakoita:

Pala luumupiirakkaa

Helppo luumupiirakka

keikauskakku luumusta

Keikauskakku luumusta

mantelinen luumupiiras

Mantelinen luumupiiras

Ruoka.fi: Luumu-mazariinipiirakka

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
07.10.2017
Katri Schröder
Roope Permanto / Otavamedia