Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumujuustokakku

Täydellisen mehevä luumuinen juustokakku menee myös jälkiruoasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 8-10 luumua
  • 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Juustoseos:

  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen huolella sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Painele taikina voideltuun piirakka- tai uunivuokaan (20 x 35 cm).

2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja sokeri. Levitä taikinan päälle. Painele juustoseoksen joukkoon tasaisesti halkaistut luumut.

3. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjolle leikkaamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 19/17.

Maista myös näitä luumupiirakoita:

Pala luumupiirakkaa

Helppo luumupiirakka

keikauskakku luumusta

Keikauskakku luumusta

mantelinen luumupiiras

Mantelinen luumupiiras

Ruoka.fi: Luumu-mazariinipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumujuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.