Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Luumupiirakka

Luumukakku paistetaan leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa. Kauniiksi sen tekee tomusokerista päälle pöläytetty pilvi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

4 1/2 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna

Täyte:

1 kg luumuja
1 1/2 dl sokeria
25 g voita

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja voi. Lisää muna ja vaivaa murumainen seos taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä hetki jääkaapissa.

2. Halkaise luumut ja poista kivi. Karamellisoi luumun puolikkaat sokeri-voiseoksessa pannulla.

3.Painele taikina irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.Nosta luumut taikinan päälle. Lisää sokeria kerros päälle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Maalla-lehdessä 8/17.

Luumut ihastuttavat näissäkin makeissa leivonnaisissa:

helppo luumukakku

Helppo luumupiirakka

keikauskakku luumusta

Keikauskakku luumusta

luumuinen juustokakku

Luumuinen juustokakku

Anna.fi: Luumu-mazariinipiirakka

Keskustelu

Pohjan ohjeessa on 1 dl sokeria. Milloin se laitetaan? Tuleeko se taikinaan vai vasta pinnalle?

Kommentoi juttua: Luumupiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X