
Makaronilaatikko ilman keittämistä
Makaronilaatikko ilman keittämistä on oikaisijan lemppari. Raaka makaroni on tämän makaronilaatikon juju. Tee koko kotiruokien klassikko tällä helpolla reseptillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Makaronilaatikko ilman keittämistä
- 400 g makaronia
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Munamaito
- 1 l täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Päälle
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Makaronilaatikko ilman keittämistä tehdään helposti näin:
- Makaronilaatikko ilman keittämistä on kätevä tapa tehdä rakastettu arkiruoka. Kokeile ihmeessä!
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja hienonna yksi sipuli. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä pannulla. Ruskista jauheliha. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria.
- Siirrä jauheliha-sipuiseos suureen uunivuokaan. Sekoita joukkoon 400 grammaa makaroneja.
- Tee munamaito. Riko kolme kananmunaa kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon yksi litra täysmaitoa, yksi teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Kaada munamaito uunivuokaan.
- Nosta makaronilaatikko uunin alatasolle ja kypsennä noin 30 minuuttia. Sekoita pari kerta kypsennyksen aikana. Nosta makaronilaatikko uunista, ripota pinnalle kaksi desilitraa juustoraastetta. Nosta makaronilaatikko takaisin uuniin ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
Lue myös: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa
Lue myös Anna.fi: Kana-pinaatti-pastagratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makaronilaatikko ilman keittämistä
Laitan nestettä 1,4 l. Litra maitoa ja 4 dl vettä.
Miten onnistuu