
Marinoidut sipulirenkaat
Marinoidut sipulirenkaat saavat jouluisen maun kanelista ja neilikasta. Nämä sipulirenkaat ovat täydellisiä sillivoileivän päällä, kalaruokien tai leikkeleiden höysteenä ja salaatissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoidut sipulirenkaat
- 1 kg kelta-tai punasipulia
- 4 dl etikkaa
- 2 dl öljyä
- 2 kpl laakerinlehteä
- 6 kpl neilikkaa
- 1 kpl kanelitanko
- 3 rkl sokeria
- 0.5 dl vettä
- 1 tl suolaa
Koristeeksi
- 1 nippu tilliä
Valmistusohje
Marinoidut sipulirenkaat tehdään näin:
- Liuota sokeri lämpimään veteen kattilaan. Lisää etikka, öljy ja mausteet. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi ja lisää mausteliemeen.
- Kuumenna lähelle kiehumispistettä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siirrä sipulirenkaat liemineen kannelliseen lasitölkkiin.
- Narinoidut sipulirenkaat säilyvät hyvin jääkaapissa. Ota tölkistä kerralla tarvittava määrä ilman lientä. Mausta ja koristele tuoreella tillillä. Hyvää sillin, leikkeleiden, pateen tai salaatin aineksena.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pikkelöidyt punasipulit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut sipulirenkaat