Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marinoitu vuohenjuusto

Marinoitu vuohenjuusto saa makua chilistä ja rosmariinista. Juusto sopii erityisen hyvin juhlapöydän levitteeksi tai tapastyyliseksi alkupalaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Marinoitu vuohenjuusto

  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président)
  • 2 dl oliiveja
  • 1 punainen chili
  • 4 rkl rosmariinia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Marinoitu vuohenjuusto tehdään helposti näin:

1. Ota 200 grammaa pehmeää viipaloitua vuohenjuustoa. Laita juustoviipaleet ja kaksi desilitraa oliiveja kulhoon. Hienonna punainen chili ja neljä ruokalusikallista rosmariinia. Lisää mausteet juustojen joukkoon.

2. Yhdistä toisessa kulhossa desilitra oliiviöljyä ja desilitra rypsiöljyä, teelusikallinen roseepippuria ja teelusikallinen suolaa. Sekoita hyvin. Kaada öljy juuston päälle.Laita  vuohenjuusto marinadissa jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

3. Tarjoa marinoitu vuohenjuusto rapean leivän kanssa.

Vinkki! Minimozzarella sopii loistavasti mausteöljyyn. Kokeile myös fetajuuston maustamista tai leikkaa suosikkijuustosi pieneksi kuutioksi ja upota marinadiin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 11/2022.

Lue myös: Vuohenjuusto – aromikas herkuttelujuusto ihastuttaa makeissa ja suolaisissa herkuissa

Lue myös Anna.fi: Grillifeta on superhelppo kesäherkku! Katso myös 7 muuta suosikkireseptiä fetasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marinoitu vuohenjuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.