
Mehevä omenapiirakka
Mehevä omenapiirakka maustetaan rommirusinoilla. Kokeile omenapiirakan kyytipojaksi herkullista vaniljasokerilla maustettua ranskankermaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mehevä omenapiirakka
- 1 dl rusinoita
- 1 dl rommia
- 1 dl maitoa
- 10 g hiivaa
- ¾ dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 kananmuna
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
Täyte
- 2-3 hapokasta omenaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 kananmunankeltuainen
- 4 rkl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
Vuokaan ja sively
- 1 rkl voita tai margariinia
Koristelu
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Mehevä omenapiirakka leivotaan helposti näin:
1. Keitä rusinoita ja rommia kunnes neste imeytyy rusinoihin, noin 3 minuuttia. Jäähdytä.
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon sokeri, kananmuna ja sitruunankuori sekä rusinat liemineen. Lisää jauhoja muutama desi ja vatkaa taikinaa kunnolla muutama minuutti. Sekoita loput jauhoista sekä pehmeä rasva. Anna taikinan kohota noin tunti.
3. Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi.
4. Viipaloi omenat. Sekoita kulhossa ranskankerma, keltuainen, sokeri ja sitruunan kuori ja levitä piirakkapohjalle. Levitä pinnalle omenaviipaleet. Sivele viipaleet kevyesti sulatetulla rasvalla.
5. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Koristele mehevä omenapiirakka tarjolle tuotaessa tomusokerilla.
Lue myös: Omena-ricottapiirakka on napakymppi syksyn vierastarjottava
Lue myös Anna.fi: Nopea omenapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä omenapiirakka