mehevä omenapiirakka Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mehevä omenapiirakka

Mehevä omenapiirakka maustetaan rommirusinoilla. Kokeile omenapiirakan kyytipojaksi herkullista vaniljasokerilla maustettua ranskankermaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta

Ainekset

Mehevä omenapiirakka

  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl rommia
  • 1 dl maitoa
  • 10 g hiivaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 kananmuna
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

Täyte

  • 2-3 hapokasta omenaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 4 rkl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vuokaan ja sivelyyn

  • voita tai margariinia

koristeeksi

  • tomusokeria

Valmistusohje

Tee omenapiirakka näin:

1. Keitä rusinoita ja rommia kunnes neste imeytyy rusinoihin, noin 3 minuuttia. Jäähdytä.

2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon sokeri, kananmuna ja sitruunankuori sekä rusinat liemineen. Lisää jauhoja muutama desi ja vatkaa taikinaa kunnolla muutama minuutti. Sekoita loput jauhoista sekä pehmeä rasva. Anna taikinan kohota noin tunti.

3. Voitele halkaisijaltaan noin 28 cm:n piirakkavuoka. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi.

4. Viipaloi omenat. Sekoita kulhossa ranskankerma, keltuainen, sokeri ja sitruunan kuori ja levitä piirakkapohjalle. Levitä pinnalle omenaviipaleet. Sivele viipaleet kevyesti sulatetulla rasvalla.

5. Paista omenapiirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle. Koristele omenapiirakka tarjolle tuotaessa tomusokerilla.

Lue myös: Omena-ricottapiirakka on napakymppi syksyn vierastarjottava

Lue myös Anna.fi/ruoka:  Nopea omenapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mehevä omenapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.