Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Talkooväen omenapiirakka

Muutamalla työvaiheella ja vähistä aineksista syntyy pellillinen hyvää omenapiirakkaa. Tämä resepti on hieman muunneltu Kotilieden lukijoiden toiveohjeesta, jonka nimi oli 10 pennin piirakka.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30 annosta

Ainekset

omenapiirakan pohjataikina:

  • 5 dl piimää
  • 1 dl öljyä
  • 3 dl sokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelisokeria
  • tai vaniljasokeria

omenatäyte:

  • 1 l omenakuutioita
  • 0.5 dl fariinisokeria

omenapiirakan pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Talkooväen omenapiirakka eli pellillinen omenapiirakkaa valmistuu näin:

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kanelisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sooda sekä kaneli tai vaniljasokeri keskenään ja lisää piimän joukkoon siivilänläpi seuloen. Sekoita tasainen taikina ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Levitä omenan palat taikinan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä, seulo pinnalle tomusokeria ja paloittele.

Katso myös hittireseptit: 10 pennin piirakka ja  Maisemakahvilan raparperipiirakka

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Omena-mantelipaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Talkooväen omenapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.