Reseptit
30-60 min
30

Talkooväen omenapiirakka

Muutamalla työvaiheella ja vähistä aineksista syntyy pellillinen hyvää omenapiirakkaa. Tämä resepti on hieman muunneltu Kotilieden lukijoiden toiveohjeesta, jonka nimi oli 10 pennin piirakka.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

omenapiirakan pohjataikina:

5 dl piimää
1 dl öljyä
3 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1.5 tl ruokasoodaa
2 tl kanelisokeria
tai vaniljasokeria

omenatäyte:

1 l omenakuutioita
0.5 dl fariinisokeria

omenapiirakan pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kanelisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sooda sekä kaneli tai vaniljasokeri keskenään ja lisää piimän joukkoon siivilänläpi seuloen. Sekoita tasainen taikina ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Levitä omenan palat taikinan päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä, seulo pinnalle tomusokeria ja paloittele.

Katso myös hittireseptit: 10 pennin piirakka ja  Maisemakahvilan raparperipiirakka

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Talkooväen omenapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X