
Omenapiirakka pellillinen
Muutamalla työvaiheella ja vähistä aineksista syntyy pellillinen hyvää omenapiirakkaa. Tämä resepti on hieman muunneltu Kotilieden lukijoiden toiveohjeesta, jonka nimi oli 10 pennin piirakka.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Omenapiirakka pellillinen
- 5 dl piimää
- 1 dl rypsiöljyä
- 3 dl sokeria
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelisokeria
Täyte
- 1 l omenakuutioita
- ½ dl fariinisokeria
Pinnalle
- 1 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Omenapiirakka pellillinen eli talkooväen omenapiirakka leivotaan helposti näin:
- Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kanelisokeri.
- Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sooda sekä kaneli tai vaniljasokeri keskenään ja lisää piimän joukkoon siivilänläpi seuloen. Sekoita tasainen taikina ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Levitä omenan palat taikinan päälle.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Anna jäähtyä, siivilöi pinnalle tomusokeria ja paloittele.
Katso myös hittireseptit: 10 pennin piirakka ja Maisemakahvilan raparperipiirakka
Lue myös Anna.fi: Omena-mantelipaistos
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenapiirakka pellillinen