Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Mehevä yrttimunakas

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 kananmunaa
0.3 tl suolaa
valkopippuria
persiljaa, kirveliä, rakuunaa, ruohosipulia
tomaattia, paprikaa tai kesäkurpitsaa

pannuun:

1 rkl öljyä
1 nippu voita

Valmistusohje

  1. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita kananmunien rakenne rikki, mutta älä vatkaa kananmunia vaahdoksi. Lisää suola ja pippuri juuri ennen munakkaan valmistamista. Yrttejä voit lisätä nyt tai kypsyvän munakkaan päälle.
  2. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voinokare. Kun rasva on kuumaa, kaada munakasseos pannuun ja pienennä lämpöä. Vedä munakasseosta lastalla pohjaa myöten nopeasti reunoilta pannun keskustaan päin muutaman kerran ja kallista pannua samalla. Näin munakas hyytyy nopeasti, tasaisesti ja pysyy mehevänä. Kun pinta on vielä kostea, anna munakkaan saada väriä pohjaan.
  3. Ripottele munakkaan pinnalle runsaasti hienonnettuja, tuoreita mausteyrttejä ja muutama tomaatti-, paprika- tai kesäkurpitsaviipale tai levitä päälle muu täyte. Kallista pannua, käännä munakkaan toinen reuna osittain täytteen päälle ja kumoa munakas tarjoiluvadille.
  • Munakas on mehevä ja maukas, kun se valmistetaan nopeasti ja tarjotaan heti.
  • Munakkaan täytteeksi sopii hyvin juustoraaste, ruodoton savukala, kinkku, sienet tai vaikka pannussa hitaasti, vähässä rasvassa läpikuultaviksi pehmenneet sipulirenkaat.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mehevä yrttimunakas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X