Reseptit
yli 60 min
40
Kiitos

Mokkatäytteiset pikkuleivät

Juhlavat, kreemitäytteiset mokkaleivät voi kuorruttaa kahvi-tomusokeriseoksella. Tämä resepti on julkaistu Kotiliedessä ensi kerran vuonna 1932 ja toisen kerran Kotilieden juhlavuonna 2013. Ohje on toiminut sukupolvelta toiselle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Mokkatäytteiset pikkuleivät:

200 g voita
2.5 dl sokeria
1 tl soodaa
2 dl kuohukermaa
3 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Mainos

Pikkuleipien mokkatäyte:

2 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
3 rkl vahvaa kahvia
200 g voita

Valmistusohje

 

Tällä ohjeella leivot noin 40 mokkatäytteistä pikkuleipää.

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita sooda kermaan ja vaahdota. lisää kermavaahto voiseokseen.

2. Sekoita perunajauhot ja vehnäjauhot keskenään. Lisää siivilän läpi seuloen taikinaan. Anna pikkuleipätaikinan levähtää noin 15 minuuttia jääkaapissa.

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota pienisuisella juomalasilla tai muotilla kakkusia ja paista pikkuleivät vaaleanruskeiksi 200- asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät tasaisella alustalla.

4. Valmista mokkatäyte. Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Lisää kuuma kahvi hyvin vatkaten. Vatkaa voi kuutioina joukkoon. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pikkuleiville ja aseta kaksi kakkusta vastakkain.

Katso myös: Herrasväen pikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mokkatäytteiset pikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X