
Musta lakritsileipä
Musta lakritsileipä maistuu juustojen ja viinin kanssa yhdistettynä. Se sopii myös kalapöydän leipäkoriin graavikalan ja etikkaisten kalaherkkujen kaveriksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia
- 2 dl vettä
- 100 g lakuja
- 1- 1 ½ dl siemensekoitusta
Valmistusohje
- Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhosekokseen. Lisää joukkoon myös paloiteltu laku ja siemenet.
- Lisää neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Leipä säilyy hyvin ja sen voi pakastaa.
Maista leipää Lakritsigraavatun lohen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Musta lakritsileipä