Reseptit
yli 60 min
10

Himahella

Musta lakritsileipä

Musta lakritsileipä maistuu juustojen ja viinin kanssa yhdistettynä. Se sopii myös kalapöydän leipäkoriin graavikalan ja etikkaisten kalaherkkujen kaveriksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia
2 dl vettä
100 g lakuja
1- 1 1/2 dl siemensekoitusta

Valmistusohje

  1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhosekokseen. Lisää joukkoon myös paloiteltu laku ja siemenet.
  2. Lisää neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia.
  4. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  5. Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Leipä säilyy hyvin ja sen voi pakastaa.

Maista leipää Lakritsigraavatun lohen kanssa.

 

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.