Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mysi Lahtisen lipstikkakeitto

Lipstikkakeitto lämmittää kesäillan viileydessä. Ohjeen on antanut Kotiliedelle Tuula Blåfield, Mysi Lahtisen sisko. Hän kuvailee keittoa näin: "Tuore lipstikka on edukseen Mysin lipstikkakeitossa, johon se antaa hienon ja täyteläisen vahvan makunsa." Mysi Lahtisen, lipstikkakeiton suloinen tuoksuu leviää kesäkeittiöstä koko taloon.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Lipstikkakeitto

  • 1 rkl laktoositonta voita tai rypsiöljyä
  • 4-5 sipulia
  • ½ l tuoretta lipstikkaa
  • 2 l vettä
  • 3-4 kasvisliemikuutiota
  • 2-3 raastettua perunaa
  • 2 dl laktoositonta kermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lipstikkakeitto Mysi Lahtisen ohjeella valmistuu näin:

  1. Kuumenna kattilassa voi tai öljy ja kuullota siinä hienoksi leikatut sipulit kuultaviksi. Lisää vähintään kahvikupillinen silputtua lipstikkaa ja kääntele seosta, ettei se pala pohjaan. Pienennä lämpöä.
  2. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja raastetut perunat. Anna keiton kiehua hissukseen kannen alla puolisen tuntia.
  3. Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Lisää keittoon puolet kermasta ja vehnäjauhosuurus. Anna keiton vielä kypsyä puolisen tuntia.
  4. Lisää loput kermasta ja anna keiton olla ilman kantta pari minuuttia. Tarjoa lipstikkakeitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Vinkki! Parhaan maun keitto saa alkukesän lipstikasta, jolloin sen lehdet ovat vielä pehmeitä ja hennon vihreitä. Myöhemmin kesällä keittoon kannattaa nyppiä rehevän kasvin pienimmät ja nuorimmat lehdet.

Lue myös: Mysi Lahtisen lampaanviulun ohje

Lue myös Anna.fi: Lue lisää lipstikasta eli liperistä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mysi Lahtisen lipstikkakeitto

pH

mihin unohtui sokeripala?

Raisa

Miksi ohje loppui kesken?

Merja

Valmistusohje puuttuu…

Uura Kotilieden toimituksesta

Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.