Satokauden salaatti ei jätä kylmäksi – kokeile 5 herkullista reseptiä!

Monet kasvikset ja juurekset ovat näin alkusyksyllä sesongissa, kohtuuhintaista ja parhaimmillaan, joten niitä kannattaa suosia ruoanlaitossa. Kokosimme viisi hurmaavaa salaattia, joissa hyödynnät syksyn satoa.

Vihannesosastolla voi alkusyksystä iskeä jopa runsauden pula, kun tarjolla on mieletön kattaus toisen toistaan värikkäämpiä ja herkullisempia kasviksia. Niitä kannattaakin nostella surutta ostoskoriin. Erityisen hyvältä kasvikset maistuvat syksyisissä salaateissa. Juuresten seuraan sopivat erityisen hyvin erilaiset juustot ja pähkinät, voimavihannes lehtikaalista puolestaan teet astetta terveellisemmän caesarsalaatin.

Lue lisää: Sopiva salaatti joka tilanteeseen – 10 herkullista ohjetta

Rapea juures-mozzarellasalaatti

Ohueksi viipaloiduista puna-, kelta- ja raitajuurista sekä mozzarellajuustosta koottu salaatti tuo väriä syyspöytään. Jos kaipaat salaattiin suolaisempaa juustoa, voit vaihtaa miedon mozzarellan vuohenjuuston tai fetaan. Salaatti kruunataan rouhituilla pistaasipähkinöillä sekä hunajaisella vinegrettellä. Värikäs juures-mozzarellasalaatti sopii erinomaisesti erilaisten liha- tai broileriruokien lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi sellaisenaan.

juures-mozzarellasalaatti

Ohje: Rapea juures-mozzarellasalaatti

Ruokaisa jyväsalaatti

Paistetuista porkkanoista ja siitakesienistä sekä tuorepuristetulla appelsiinimehulla maustetuista ateriajyvistä koottu porkkana-jyväsalaatti käy kokonaisesta ateriasta sellaisenaan, mutta halutessasi voit rikastaa sen myös paistetulla tofulla tai härkiksellä. Salaatti saa raikkautta tuoreista yrteistä ja pikantista rucolasta ja täyteläisen loppusilauksen jogurtti-tahinikastikkeesta.

porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

Ohje: Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Syksyisen salaattipohjan rakennat raitajuurista, paistetuista sienistä sekä tuoreista luumuista tai viikunoista. Kruunaa salaatti pannulla kauniisti ruskistetuilla vuohenjuustoviipaleilla, saksanpähkinärouheella sekä makealla balsamicokastikkeella. Jos et löydä raitajuuria, voit korvata ne punajuurilla.

Syksyistä vuohdenjuustosalaattia lautasella

Ohje: Syksyinen vuohenjuustosalaatti

Caesarsalaatti lehtikaalista

Superterveellinen lehtikaali on sekin alkusyksystä sesongissa ja sopii erinomaisesti salaattipohjaksi. Poista kuitenkin ensin paksu lehtiruoti ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Jos revit lehdet paloiksi salaatin tapaan, joudut jauhamaan sitä loputtomalta tuntuvan ajan. Lehdet voi kesyttää myös hieromalla niitä käsien välissä sitruunamehun ja suolaripauksen kanssa.

Tee lehtikaalista caesarsalaatti. Sekoita kaalinlehtien joukkoon katkarapuja, maalaisleivästä paahdettuja krutonkeja sekä parmesaanilastuja. Tuhti caesarkastike kruunaa ruokaisan salaatin.

lehtikaali-caesarsalaatti

Ohje: Lehtikaali-caesarsalaatti

Lämmin juuressalaatti

Lämmin ja ruokaisa syyssalaatti kootaan uunissa paahdetuista juureksista. Lohko uuninpellille esimerkiksi punajuuria, palsternakkaa, bataattia ja kukkakaalia. Hujauta päälle öljyä ja mausta suolalla. Tarjoa paahtuneet juurekset jäähtyneinä tai haaleina belugalinssien ja rouhittujen saksanpähkinöiden kera.

Juuressalaatti

Ohje: Lämmin juuressalaatti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Satokauden salaatti ei jätä kylmäksi – kokeile 5 herkullista reseptiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X