Paistettua ankanrintaa
Paistettu ankanrinta sopii juhlapöytään. Vaihtelemalla eri lisukkeita voi tarjota paistettua ankanrintaa lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Katso tästä ammattikokki Kasper Salomäen reseptit ja onnistut varmasti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Paistettu ankanrinta
- 4 ankanrintaa
- 2 kpl rosmariinin oksia
- 2 kpl timajamin oksia
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paistettu ankanrinta kokki Kasper Salomäen ohjeella valmistuu näin:
Leikkaa ankasta ylimääräiset kalvot pois. Tee rasvapuolelle viillot ja laita ankanrinnat kylmälle pannulle. Mausta ankat suolalla ja pippurilla.
Laita liesi päälle ja lisää pannulle valkosipuli, rosmariinin oksat ja timjamin oksat. Paista ankanrintoja pannulla, kunnes rasvapuoli on kullanruskeaa ja rapeaa. Käännä rinnat ja paista vielä hetki.
Ota ankanrinnat pois pannulta ja laita ne uunipellille. Paista ankanrintoja 160-asteessa 7 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58-astetta. Ota ankanrinta pois uunista ja anna vetäytyä ainakin 5-10 minuutia.
Leikkaa paistettu ankanrinta viipaleiksi ja tarjoa se appelsiinikastikkeen ja vaikkapa bataattilohkojen tai hasselbackan perunoiden kanssa.
Reseptin on laatinut Kasper Salomäki, Suomen Kokkimaajoukkueesta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savustettu ankanrinta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettua ankanrintaa