Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pavlova

Pavlova on jälkiruokapöydän kuningatar, venäläisen balettitanssijan, Anna Pavlovan, mukaan ristitty kakku. Pavlova on samaan aikaan kepeän rapea ja makean pehmeä. Pavlova on nappivalinta gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Kermaisen lemoncurd-täytteen lisäksi pavlovan voi täyttää tuoreilla marjoilla tai kauden hedelmillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pavlova

  • 6 kananmunan valkuaista
  • 3 dl Siro-erikoishienoa sokeria
  • 2 tl Maizena-tärkkelysjauhoa
  • 1 ½ tl omenaviinietikkaa

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa soijakermavalmistetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (2 rkl Lemon Curd -tahnaa)
  • noin 1 l tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

Pavlova valmistuu helposti näin:

1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Mittaa sokeri pieneen kulhoon. Ota desilitra erikseen ja sekoita siihen maissijauhot. Riko kananmunat ja erottele valkuaiset metall- tai lasikulhoon. Vatkaa huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki ja lisää sokeri vähitellen vaahtoutuvaan massaan. Lisää myös maissijauho-sokeriseos ja etikka. Vatkaa valkuaisia kymmenisen minuuttia, kunnes vaahto on kova ja kiinteä.

2. Ripota siivilän läpi seuloen uunipellille levitetylle leivinpaperille perunajauhoja pyöreälle, halkaisijaltaan noin 25 cm leveälle alueelle. Lusikoi marenki pellille ja levitä perunajauhoilla leivitetylle alueelle siten, että keko jää reunoiltaan korkeammaksi ja keskelle jää syvennys.

3. Paista marenkipohjaa 125-asteisessa uunissa 1 tunti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

4. Vaahdota kylmä kerma ja levitä se jäähtyneelle kakkupohjalle. Korista pavlova runsaasti tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Australiassa ja Uudessa-Seelannissa suosikkeja ovat kiivi ja vadelma.

Vinkki 1: Jäljelle jäävistä keltuaisista kannattaa tehdä itse mausteeksi käytettävä lemon curd -tahna. Ohje löytyy enkeltenkakusta.

Vinkki 2: Pavlova on gluteeniton. Saat siitä maidottoman, jos käytät kerman sijaan vaahtoutuvaa soijakermavalmistetta.

Katso myös Anna.fi: Näin syntyy täydellinen marenki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.