Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pehmeät parmesaani-valkosipulipretzelit

Pretzeltaikinassa maistuu parmesaanijuusto ja valkosipuli. Ne ovat parhaimmillaan samana päivänä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pehmeät parmesaani-valkosipulipretzelit

  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl voita
  • 1 tl suolaa

Voiteluun

  • 7 ½ dl lämmintä vettä
  • ¾ dl soodaa

Taikinaan

  • 6 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 2 ½ tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl kuivaa yrttisekoitusta

Valmistusohje

Pehmeät parmesaani-valkosipulipretzelit leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä maito kattilassa tai mikrossa +42-asteiseksi. Lisää hiiva joukkoon, anna liueta noin 2 minuuttia. Lisää sokeri ja 2 1⁄2 dl vehnäjauhoja, sekoita hyvin. Lisää 2 rkl sulatettua voita. Lisää loput jauhot ja suola. Taikina saa jäädä löysäksi.

2. Kaavi taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee pehmeää ja hiukan tarttuvaa. Voitele taikinakulho öljyllä ja laita taikina takaisin kulhoon. Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin tunti.

3. Sekoita yhteen raastettu parmesaanijuusto, valkosipulijauhe ja yrtit. Kaada taikina työpöydälle. Lisää taikinaan 3 rkl parmesaani-yrttiseosta ja vaivaa niin, että seos sekoittuu taikinaan. Jaa taikina 12 osaan. Rullaa palat noin 50 cm:n pituisiksi, keskeltä paksuiksi ja päistä ohuiksi tangoiksi. Taivuta tangot rinkeleiksi niin, että taikinan päät tulevat ristiin rinkelin päälle.

4. Sekoita lämpimän veden joukkoon sooda ja kasta pretzel nopeasti soodaveteen. Laita pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinaa niin, että raot säilyvät paistamisen jälkeenkin.

5. Paista 220 asteessa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Voitele valmiit sulalla voilla ja ripottele pintaan loput parmesaani-yrttiseoksesta. Tarjoa pretzelit vastaleivottuina, esimerkiksi juustopöydässä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Herkuttele myös näillä pikkusuolaisilla:

juustopretzelit

Pehmeät juustopretzelit

timjamin-makuiset-juustokeksit

Timjamin makuiset juustokeksit

sinihomejuusto-pekaanipahkinatahdet

Sinihomejuusto-pekaanipähkinätähdet

Ruoka.fi: Sadepäivän rinkelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeät parmesaani-valkosipulipretzelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.