Pehmeät tacokuoret

Pehmeät tacokuoret 

30
min
4 annosta
alle 30 min
Alunperin meksikolaiset tacokuoret ovat olleet pehmeitä. Tacot kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa. Tarjoa pehmeät tacokuoret vastapaistettuina mieleisilläsi täytteillä. Himahellassa tacot täytettiin porolla ja maustettiin puolukkamajoneesilla sekä pikakimchillä.

Ainekset

2 1/2 dl vettä
1 (11 g) pussi kuivahiivaa
2 rkl öljyä
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

 

  1. Sekoita kuivahiiva ja suola vehnäjauhoihin. Lisää joukkoon reilusti kädenlämpöinen (42 astetta) vesi ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota 30 minuuttia.
  2. Pyörittele tacotaikina tangoksi. Kaa tanko kahdeksaan palaan ja pyöritä pulliksi. Kauli palat hyvin ohuiksi leiviksi.
  3. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi lettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
  4. Tarjoa perinteisesti maustetun jauhelihatäytteen, tomaattisalsan ja guocamolen kanssa tai porotäytteen, puolukkamajoneesin ja pikakimchin kanssa.
05.12.2017
Tiina Rantanen