Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Pekoni-bataattipiiras

Suolaisen pekonin ja makean bataatin liitto on pitsamaisessa piirakassa täydellinen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl vettä

Täyte

1/2 iso (400 g) bataatti
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1/2 tl sambal oelek-chilitahnaa
100 g pekonia

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon muna, oliiviöljy ja vesi. Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja kääri kelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa.

2. Kuori ja paloittele bataatti ja levitä uunivuokaan. Pirskota pinnalle oliiviöljy ja hunaja. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes palat ovat lähes pehmeitä. Soseuta palat kulhossa haarukalla karkeaksi soseeksi ja mausta chilitahnalla.

3. Kauli taikinasta ovaalinmuotoinen piirakkapohja. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille kaulinta apuna käyttäen. Levitä pohjalle bataattiseos ja asettele pinnalle pekoniviipaleet. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Pekoni-taatelipiirakka
Minikokoiset pekonimuffinit
Pähkinäiset pekonisarvet
Ruoka.fi: Fenkoli-pekonipiirakka kukkakaali-mantelipohjalla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pekoni-bataattipiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X