Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persiljakastike

Persiljakastike höystää liha-ja broileriruoat. Kastikkeessa maistuvat persiljan lisäksi pinaatti, ruohosipuli ja rakuuna. Fenkolin aromi tuo kastikkeeseen hienostuneen sävyn.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Persiljakastike

  • 30 g persiljaa
  • 30 g ruohosipulia
  • 10 g tuoretta rakuunaa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 400 g pehmeää voita
  • 1 ½ dl vahvaa lihalientä
  • 1 dl fenkolia
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohje

Persiljakastike tehdään näin:

Persiljakastike valmistuu helposti sauvasekoittimella.

  1. Hienonna yrtit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Lisää voi ja sekoita kunnes seos on tasaista.
  3. Keitä lihalientä fenkolin kanssa niin että liemestä puolet haihtuu. Siivilöi liemi.
  4. Lisää maustevoi lihaliemeen koko ajan vatkaten. Hyvä työväline sekoittamiseen on sauvasekoitin.
  5. Tarjoa persiljakastike esimerkiksi grillatun broilerin, glaseerattujen grillipihvien tai entrecôten kanssa.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Äyriäistortillat ja kirpakka yrttikastike

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persiljakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.