Persiljakastike
Persiljakastike höystää liha-ja broileriruoat. Kastikkeessa maistuvat persiljan lisäksi pinaatti, ruohosipuli ja rakuuna. Fenkolin aromi tuo kastikkeeseen hienostuneen sävyn.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Persiljakastike
- 30 g persiljaa
- 30 g ruohosipulia
- 10 g tuoretta rakuunaa
- 100 g tuoretta pinaattia
- 400 g pehmeää voita
- 1 ½ dl vahvaa lihalientä
- 1 dl fenkolia
- suolaa, valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Persiljakastike tehdään näin:
Persiljakastike valmistuu helposti sauvasekoittimella.
- Hienonna yrtit monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
- Lisää voi ja sekoita kunnes seos on tasaista.
- Keitä lihalientä fenkolin kanssa niin että liemestä puolet haihtuu. Siivilöi liemi.
- Lisää maustevoi lihaliemeen koko ajan vatkaten. Hyvä työväline sekoittamiseen on sauvasekoitin.
- Tarjoa persiljakastike esimerkiksi grillatun broilerin, glaseerattujen grillipihvien tai entrecôten kanssa.
Katso myös Anna.fi/ruoka: Äyriäistortillat ja kirpakka yrttikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Persiljakastike