Pikkulihamurekkeet
Minikokoiset lihamurekkeet paistuvat nopeasti uunissa ja ovat silti meheviä ja täynnä makua. Pikkumurekkeet sopivat mainiosti niin kiireisen arkeen kuin juhla-ateriallekin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
Ainekset
- 400 g naudanpaistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa
- mustapippuria
- 1 muna
- 1.5 rkl kaprista
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g Chevre-vuohenjuustoa
- 1 rkl sinappia
vuokaan:
- noin 100 g filee-pekonia
Valmistusohje
Valmiiksi annoskokoiset pikkulihamurekkeet valmistetaan näin:
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi, kuullota pannulla ja lisää jauhelihan joukkoon. Silppua aurinkokuivatut tomaatit, vuohenjuusto ja kaprikset. Lisää kaikki ainekset jauhelihaseokseen. Sekoita mureketaikina notkeaksi.
2. Leikkaa filee-pekonista viipaleita muffinipannun vuokien pohjalle. Täytä kolo mureketaikinalla ja taita pekoniviipaleiden reunat murekkeen päälle. Taikinasta tulee noin 8 pikkumureketta.
3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa perunoiden tai keitetyn riisin kanssa. Lisäksi sopii puolukkahillo, marjahyytelö, hedelmächutney ja salaatti. Taikinasta voi tehdä myös lihapullia tai murekkeen.
Ohje: Terttu Laaksonen
Katso myös: Kreikkalainen lihamureke ja broilerimureke
Katso myös Anna.fi: Parsakaalilla täytetty lihamureke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkulihamurekkeet