Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkulihamurekkeet

Minikokoiset lihamurekkeet paistuvat nopeasti uunissa ja ovat silti meheviä ja täynnä makua. Pikkumurekkeet sopivat mainiosti niin kiireisen arkeen kuin juhla-ateriallekin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 400 g naudanpaistijauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 muna
  • 1.5 rkl kaprista
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g Chevre-vuohenjuustoa
  • 1 rkl sinappia

vuokaan:

  • noin 100 g filee-pekonia

Valmistusohje

Valmiiksi annoskokoiset pikkulihamurekkeet valmistetaan näin:

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi, kuullota pannulla ja lisää jauhelihan joukkoon. Silppua aurinkokuivatut tomaatit, vuohenjuusto ja kaprikset. Lisää kaikki ainekset jauhelihaseokseen. Sekoita mureketaikina notkeaksi.

2. Leikkaa filee-pekonista viipaleita muffinipannun vuokien pohjalle. Täytä kolo mureketaikinalla ja taita pekoniviipaleiden reunat murekkeen päälle. Taikinasta tulee noin 8 pikkumureketta.

3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa perunoiden tai keitetyn riisin kanssa. Lisäksi sopii puolukkahillo, marjahyytelö, hedelmächutney ja salaatti. Taikinasta voi tehdä myös lihapullia tai murekkeen.

Ohje: Terttu Laaksonen

Katso myös: Kreikkalainen lihamureke ja broilerimureke

Katso myös Anna.fi: Parsakaalilla täytetty lihamureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkulihamurekkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.