Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pinaatilla ja sienillä täytetty kalkkunanrinta

Kalkkkunanrinta saa ihanaa mehevyyttä täytteistä. Täytä kalkkunanrinta sesongin mukaan erilaisilla sienillä. Pinaatti tuo täytteeseen lisämehyvyttä ja väriä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kalkkunan rintafile

 • 1.5 kg kalkkunan rintafileetä
 • 1 ½ dl pinaattia ryöpättynä
 • 1 dl sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita tai korvasieniä ryöpättynä
 • 200 g voita
 • pippurisekoitusta
 • suolaa

Valmistusohje

Täytetty kalkkunanrinta valmistuu näin:

 1. Aloita valmistamalla täyte. Yhdistä hienonnetut pinaatit ja sienet pehmeään voihin.
 2. Leikkaa kalkkunan rinta auki niin että linnun sisäfilee kääntyy ulkofileen jatkoksi pysyen kuitenkin kiinni siinä. Nuiji rinta kevyesti hieman litteämmäksi. Ripottele fileelle hieman pippurisekoitusta sekä suolaa.
 3. Levitä täyte tasaisesti fileelle ja kääri filee pitkittäin tiukaksi rullaksi. Jos haluat, voit sitoa fileen narulla muutamasta kohdasta. Filee pysyy kiinni ilmankin, kunhan jätät viimeisen käänteen fileen alapuolelle. Hiero viimeiseksi fileen pintaan suolaa ja pippurisekoitusta.
 4. Paista ensin 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin. Alenna lämpötila 175 asteeseen ja peittele filee foliolla. Jatka kypsentämistä n. 1,5 tuntia. Valitse kypsennysastiaksi korkeareunainen uunivuoka, koska täytteen kuumetessa voisula valuu fileen ympärille pitäen sen näin mehevänä.
 5. Jos haluat tarjota fileen kuumana, anna sen levätä folion alla ennen leikkaamista vähintään puoli tuntia. Parhaimmillaan liha on kuitenkin vasta seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet rauhassa imeytyä. Kylmänä viipaloitaessa fileestä saa myös kauniimpia ja ohuempia siivuja.
 6. Tarjoa täytetty kalkkunanrinta  kurpitsalaatikon kanssa joulupöydässä ja keväällä vaikkapa grillatun parsan kaverina.

 

Täytetty kalkkunanrintafile
Voit käyttää kalkkunan täytteeseen korvasienien tilalla muitakin sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita. Kuva: Jarmo Wright

 

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hedelmäinen kalkkunarulla

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinaatilla ja sienillä täytetty kalkkunanrinta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.