Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Poro-puolukkamuffinit

Suolainen poro ja kirpeä puolukka maistuvat rosmariinin kanssa muffinissa ihanan metsäiseltä. Muffinit voi hyvin tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Poro-puolukkamuffinit:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g savupororouhetta
  • 1 dl puolukoita
  • ½ tl rosmariinia
  • 200 g juustoraastetta
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl öljyä

Valmistusohje

Poro-puolukkamuffinit leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet. Sekoita hyvin, älä vaivaa. Säästä vähän puolu­koita, rosmariinia ja pororouhetta muffinien päälle.

2. Jaa taikina voideltuun muffinivuokaan tai muffinipapereihin. Lisää vielä päälle muutama puo­lukka, rosmariinia ja poro­rouhetta.

3. Paista poro-puolukkamuffinit 225 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.

poro-puolukkamuffinit
Suolainen poro ja kirpeä puolukka maistuvat rosmariinin kanssa muffinissa ihanan metsäiseltä. Kuva: Pekka Holmström

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää pikkusuolaisia leivonnaisia:

poropiiraat

Poropiiraat

pekoni-taatelimuffinssit

Pekoni-taatelimuffinit

Vappu Pimiän poro-puolukkapiirakat sopivat uudenvuoden juhlintaan.

Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat

Anna.fi: Poropiiraat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Poro-puolukkamuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.