Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pullapitko

Letitä pitko kuin kuin oikea leipuri! Opi pullapitkon letitys neljällä säikeellä. Tämän helpon ohjeen avulla letitys onnistuu, vaikka ei jauhopeukalo olisikaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Pullataikina

 • 200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
 • 5 dl täysmaitoa
 • 50 g hiivaa
 • 2 dl sokeria
 • 2 rkl kardemummaa
 • 1 tl suolaa
 • 14–15 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

 • kananmunaa voiteluun
 • raesokeria

Valmistusohje

 1. Lämmitä maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
 2. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja alusta taikinaa voimakkaasti käsin tai koneella. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista ja jatka vaivaamalla. Voit vaivata pullataikinan käsin tai koneella. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.
 3. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota noin 45 minuuttia.
 4. Jaa pullataikina kahdeksaan osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Leivo taikinapalasta ohuita ja pitkiä tankoja.
 5. Tee ensin yksi pitko ja sitten toinen. Aseta neljä tankoa eteesi pituussuunnassa. Kiinnitä ne tiukasti yhteen toisesta päästä.
 6. Helpoin tapa letittää on aloittaa vasemmalta. Pidä kiinni vasemman puolisesta tangosta ja nosta se seuraavan tangon yli, seuraavan tangon ali ja viimeisen yli. Pidä siis kiinni koko matkan ajan siitä yhdestä tangosta ja siirrä sitä. Tämän jälkeen aloita taas alusta vasemmalta. Pidä kiinni vasemman puolisesta tangosta ja nosta se seuraavan tangon yli, seuraavan tangon ali ja viimeisen yli. Toista kunnes pitko on valmis. Purista päät tiukasti yhteen.
 7. Nosta pullapitko leivinpaperin päälle pellille ja valmista toinen pitko. Anna pitkojen kohota leivinliinan alla vielä noin tunti. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Katso myös: Video: Miten letitetään pullapitko neljällä? Naurettavan helppo tapa: siirrä vain yhtä lettiä

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Maistuisiko vaniljainen pistaasipulla, mehevä puolukka-kookosmurukierre tai kenties vuokapulla? Poimi talteen kaikkien aikojen parhaimmat pullareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullapitko

Eki Taur.

Haluan,että saan ohjeen miten letitetään neljällä ?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.