Reseptit
2
Kiitos

Pullapitko – letitä neljällä

Letitä pitko kuin kuin oikea leipuri! Opi pullapitkon letitys neljällä säikeellä. Tämän helpon ohjeen avulla letitys onnistuu, vaikka ei jauhopeukalo olisikaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pullataikina

200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
14–15 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

kananmunaa voiteluun
raesokeria

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  2. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja alusta taikinaa voimakkaasti käsin tai koneella. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista ja jatka vaivaamalla. Voit vaivata pullataikinan käsin tai koneella. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa.
  3. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota noin 45 minuuttia.
  4. Jaa pullataikina kahdeksaan osaan. Käsittele yksi osa kerrallaan. Leivo taikinapalasta ohuita ja pitkiä tankoja.
  5. Tee ensin yksi pitko ja sitten toinen. Aseta neljä tankoa eteesi pituussuunnassa. Kiinnitä ne tiukasti yhteen toisesta päästä.
  6. Helpoin tapa letittää on aloittaa vasemmalta. Pidä kiinni vasemman puolisesta tangosta ja nosta se seuraavan tangon yli, seuraavan tangon ali ja viimeisen yli. Pidä siis kiinni koko matkan ajan siitä yhdestä tangosta ja siirrä sitä. Tämän jälkeen aloita taas alusta vasemmalta. Pidä kiinni vasemman puolisesta tangosta ja nosta se seuraavan tangon yli, seuraavan tangon ali ja viimeisen yli. Toista kunnes pitko on valmis. Purista päät tiukasti yhteen.
  7. Nosta pitko leivinpaperin päälle pellille ja valmista toinen pitko. Anna pitkojen kohota leivinliinan alla vielä noin tunti. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pullapitko – letitä neljällä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X