Punajuuri-perunakeitto
Punajuuri-perunakeiton voi valmistaa näppärästi valmiista punajuuri- ja perunasoseesta. Smetana ja silputtu maustekurkku höystävät keiton herkulliseksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Punajuuri-perunakeitto:
- 500 g punajuuri-perunasosetta
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa
- 0.5 tl suolaa
- jauhettua mustapippuria
Lisäksi:
- 1 kuutioitu suola- tai maustekurkku
- 4 rkl pakastesipulikuutioita
- 4 rkl hienonnettua tuoretta tilliä
- 4 rkl smetanaa
Valmistusohje
- Sekoita punajuuri-perunasose, ruokakerma ja hienonnettu rakuuna kattilassa. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Annostele lautasille keittoa. Nosta keiton pinnalle smetananokare, sipulikuutitoita, tilliä ja suolakurkkukuutioita.
Katso myös: Punajuuri värittää arkiruoat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-perunakeitto