Reseptit
alle 30 min
12

Puolukkatoscakakku

Puolukkatoscan mehevyyden salaisuus on pohjataikinaan lisätty perunasose. Puolukoiden tilalla voi käyttää myös viini­marjoja, kirsikoi­ta, karpaloita, pieniä kriikunoita tai luumuja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukkatoscakakun pohja:

175 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunamuusia (esim. edellisen päivän jämät sopivat hyvin)
100 g mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2-1 sitruunan raastettu kuori
1/4 tl vaniljajauhetta tai ­uutetta
1/4 tl kardemummaa

Täyte:

5-6 dl puolukoita

Kuorrutus:

100 g voita
1 1/2 dl sokeria
100 g mantelilastuja

Valmistusohje

1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (23 cm) voilla.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, muusi, mantelijauhe, leivinjauhe ja raastettu sitruunankuori hyvin keskenään ja lisää vaahtoon.

3. Levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle nuolijan avulla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.

4. Nosta kakku uunista, ripottele päälle puolukat ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia.

5. Valmista toscakuorrutus. Laita voi ja sokeri kattilaan ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Ota kattila liedeltä. Lisää mantelilastut ja sekoita. Ota kakku uunista, levitä kuorrutus kakun päälle lusikalla ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin kullanruskea. Koristele tomusokerilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/18.

Kokeile myös näitä pirteitä puolukkaleivonnaisia:

puolukka-masariinipiirakka

Puolukka-masariinitorttu

Parhaat reseptit syksyn sadosta!

Helppo puolukkapiirakka

mustikka-puolukkanyhtöpulla

Mustikka-puolukka-nyhtöpulla

Anna.fi: Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukkatoscakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X