Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva kylmä gribichekastike on oiva kalaruokien kastike, joka sopii myös erinomaisesti parsan seuraan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rapea siika:

  • 2-4 ruodotonta siikafileetä, koosta riippuen
  • 1 rkl voita ja öljyä
  • ¼ tl suolaa

Parsakaalipyttis

  • 300 g parsakaalia
  • 5 keskikokoista keitettyä perunaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl kokojyväsinappia
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Gribischekastike

  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 maustekurkkua
  • 2 tl kapriksia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike tehdään helposti näin:

1. Valmista kastike. Kuori kanamunat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Painele keltuaiset haarukalla tasaiseksi. Voit painella ne vielä hienommaksi siivilän läpi. Sekoita sinappi keltuaistahnaan. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana, samalla voimakkaasti sekoittaen. Hienonna maustekurkut ja kaprikset. Lisää ne kastikkeen joukkoon sitruunamehun, mausteiden ja hienonnetun lehtipersiljan kanssa. Hienonna valkuaiset ja sekoita kastikkeen joukkoon.

2. Paloittele siikafileet kolmeen osaan. Kuumenna pannulla voi-öljyseos ja nosta kalat nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle. Anna kalojen paistua, kunnes nahka on kullanruskea. Käännä kalat ja jatka paistamista vain hetki, jotta ne jäävät mehuk- kaan kypsiksi. Mausta suolalla. Nosta syrjään odottamaan.

3. Kuori parsakaalin varsi ja paloittele. Irrota kukinnot pienemmiksi paloiksi. Kiehauta paistinpannulla desi vettä ja lisää joukkoon parsakaalit. Peitä kannella ja anna kiehua 2–3 minuuttia. Poista kansi ja jatka kuumentamista, kunnes kaikki vesi on höyrystynyt pois. Pilko joukkoon kuoritut ja keitetyt perunat sekä loraus öljyä. Paista muutama minuutti, kunnes perunat saavat väriä. Lisää hunaja, sinappi ja mausteet. Ravista ainekset sekaisin. Lisää hienonnettu minttu.

4. Tarjoile fileet parsakaalipyttiksen ja gribichekastikkeen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Kokeile myös näitä siikaherkkuja:

pariloitu siika

Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia

grillattua siikaa ja sipuliperunaa

Grillattua siikaa ja sipuliperunaa

Paahdettua siikaa ja pariisinperunoita

Paahdettu siika

Ruoka.fi: Siika kapriskastikkeessa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.