Katkarapupata
Tämä katkarapupata on löytynyt Kotilieden vuoden 1980-arkistosta. Katkarapupata saa aromikkaan makunsa valkosipulista ja ripauksesta currya. Tarjoa katkarapupata 80-luvun tyyliin keitetyn riisin tai vaalean patongin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Katkarapupata:
- 500 g katkarapuja
- 1-2 rkl öljyä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 tl currya
- 1 tl paprikaa
- ½-1 kpl lehtiselleriä
- ½-1 kpl purjoa
- 1 tlk tomaattisosetta tai tomaattimurskaa
- noin 2 tl soijakastiketta
- 1 tlk herkkusieniä (415 g) tai 200-400 g tuoreita herkkusieniä
- 1 dl tilliä
- (1-1,5 dl kermaa)
Valmistusohje
Katkarapupata valmistuu näin:
- Kuumenna öljy ja viipaloi pataan valkosipulinkynnet. Lisää currya ja paprikaa. Pese ja halkaise purjo. Suikaloi purjo ja uloimmat sellerinvarret pataan. Lisää loput sellerinvarsista vasta valmiiseen ruokaan.
- Lisää mausteeksi soijaa, tomaattisosetta, tilliä ja viipaloidut sienet. Kaada joukkoon lopuksi kermaa ja viimeiseksi juuri ennen tarjoamista katkaravut. Kuumenna nopeasti. Tarkista maku ja ripottele pinnalle tilliä.
- Tarjoa katkarapupata keitetyn riisin, paahtoleivän tai patongin kanssa. Voit sivellä leipäviipaleiden väliin persilja- tai valkosipulivoita ja kuumentaa leivän folioon kiedottuna uunissa.
Katso myös: Katkaravut sopivat arjen ja juhlan ruokiin – 9 maukasta ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapu-bokebowl
Kommentoi
Kommentoi juttua: Katkarapupata