Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Katkarapupata

Tämä katkarapupata on löytynyt Kotilieden vuoden 1980-arkistosta. Katkarapupata saa aromikkaan makunsa valkosipulista ja ripauksesta currya. Tarjoa katkarapupata 80-luvun tyyliin keitetyn riisin tai vaalean patongin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Katkarapupata:

  • 500 g katkarapuja
  • 1-2 rkl öljyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikaa
  • ½-1 kpl lehtiselleriä
  • ½-1 kpl purjoa
  • 1 tlk tomaattisosetta tai tomaattimurskaa
  • noin 2 tl soijakastiketta
  • 1 tlk herkkusieniä (415 g) tai 200-400 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl tilliä
  • (1-1,5 dl kermaa)

Valmistusohje

Katkarapupata valmistuu näin:

  1. Kuumenna öljy ja viipaloi pataan valkosipulinkynnet. Lisää currya ja paprikaa. Pese ja halkaise purjo. Suikaloi purjo ja uloimmat sellerinvarret pataan. Lisää loput sellerinvarsista vasta valmiiseen ruokaan.
  2. Lisää mausteeksi soijaa, tomaattisosetta, tilliä ja viipaloidut sienet. Kaada joukkoon lopuksi kermaa ja viimeiseksi juuri ennen tarjoamista katkaravut. Kuumenna nopeasti. Tarkista maku ja ripottele pinnalle tilliä.
  3. Tarjoa katkarapupata keitetyn riisin, paahtoleivän tai patongin kanssa. Voit sivellä leipäviipaleiden väliin persilja- tai valkosipulivoita ja kuumentaa leivän folioon kiedottuna uunissa.

Katso myös: Katkaravut sopivat arjen ja juhlan ruokiin – 9 maukasta ohjetta

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Katkarapu-bokebowl


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapupata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.