
Sienitäytteiset kaalikääryleet
Sienitäytteiset kaalikääryleet ovat herkullista syysruokaa. Kaalikääryleiden täytteeksi voi silputa erilaisia metsäsieniä, kuten rouskuja.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
Ainekset
Sienitäytteiset kaalikääryleet
- noin 1,5-2 kg kurttu- tai keräkaalia
- noin 1 kg sekasieniä (haapasieniä, rouskuja)
- 1 kpl iso purjo
- 3 kpl sipulia
- voita ruskistamiseen
- (noin 3 dl rikottuja ohrasuurimoita)
- 2 dl smetanaa
- timjamia, valkopippuria, suolaa
- fariinisokeria, soijakastiketta
Valmistusohje
Sienitäytteiset kaalikääryleet valmistuvat näin helposti:
Sienitäytteiset kaalikääryleet vaativat hieman vaivannäköä, mutta lopputulos on sen arvoinen.
- Höyrytä kaalinlehdet taipuisiksi. Hienonna ryöpätyt sienet, sipulit ja purjo. Kuumenna voi ja anna sienien, hienonnettujen sipulien ja purjon hautua hitaasti vähässä voissa. Keitä rikotut ohrasuurimot 20-30 minuuttia. Sekoita ainekset keskenään ja mausta smetanalla, timjamilla, valkopippurilla ja suolalla.
- Laita joka kaalinlehdelle täytettä noin ruokalusikallinen, kiedo lehti nyytiksi ja lado kääryleet uunipellille, jossa on vähän sulatettua voita. Ripottele kaalikääryleiden pinnalle fariinisokeria ja vähän soijakastiketta.
- Paista kaalikääryleitä ensin 200 asteessa ja kääntele varovasti paistamisen aikana. Kun kääryleiden pinnassa on väriä, peitä foliolla ja anna kypsyä 150 asteessa. Tarjoa sienikaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukoiden kanssa.
Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä: Kasvis-kaalikääryleet Lammas-kaalikääryleet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienitäytteiset kaalikääryleet
Aineslistassa on eri ainekset kun reseptissä??