Reseptit
30-60 min
10

Silakkacheviche

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g silakkafileitä tai
1 kg tuoreita silakoita

Liotusliemi:

4 dl vettä
1 sitruunan keltaiset kuorisuikaleet
1 dl sitruunamehua
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria

Mausteliemi:

0.5 dl limettimehua
1 rkl sitruunaöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
rouhittua mustapippuria
0.5 dl vettä
2-4 valkosipulinkynttä
1 tl sweet chili -kastiketta tai chilipalko
1 nippu kevätsipulia

Tarjolle:

2 avokadoa
4 luumutomaattia
salaatinlehtiä

Valmistusohje

  • valmistusaika 30 minuuttia
  • liotusaika 4 tuntia
  • maustumisaika 4 tuntia

1. Perkaa silakat fileiksi. Sekoita liotusliemi ja anna kalafileiden kypsyä liemessä jääkaapissa neljä tuntia.
2. Kaada silakkafileet siivilään. Leikkaa fileet kahtia ja poista nahka. Sekoita maustekastikkeen ainekset ja kaada liemi silakoille. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
3. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmä kuoresta. Halkaise luumutomaatit ja poista siemenet. Jos haluat, tomaatit voi ensin kaltata eli poistaa kuoret kastamalla tomaatit hetkeksi kiehuvan kuumaan veteen. Kuutioi avokadot ja tomaatit pieniksi paloiksi.
4. Nosta kalat liemestä ja aseta salaatinlehtien ja kuutioitujen kasvisten päälle.

  • VINKKI: Chevichen voi tehdä myös siiasta tai lohesta. Silloin liotusta ei tarvita, mutta liemeen on hyvä lisätä hieman enemmän suolaa ja limetin mehua.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Silakkacheviche

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X