Sinapilla maustettu hollanninkastike eli hollandaise
Klassikkokastike hollandaise sopii sinapilla maustettuna myös lenkkimakkaran kylkeen.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Hollanninkastike:
- 150 g voita
- 1 pieni sipuli
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 3 dl valkoviiniä
- 5 valkopippuria
- 3 keltuaista
- 2 rkl makeaa sinappia
- suolaa
- valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattila lämpenemään. Kun kattila on kuuma, laita sinne etikka, sitten valkoviini ja sipuli sekä pippurit.
2. Kun nestettä on kattilassa jäljellä noin puolet, siivilöi neste pieneen, puhtaaseen kasariin ja anna jäähtyä hieman.
3. Erottele keltuaiset munasta nesteen joukkoon kattilaan. Kypsennä keltuais-reduktioseosta aluksi miedolla lämmöllä koko ajan kunnolla vispaten. Lisää mukaan sinappi.
4. Nosta lämpöä vähitellen. Kun sinulla on kiinteä tasainen vaahto kattilassa, ota se sivuun hellalta. Vatkaa voi joukkoon pienissä erissä. Mausta lopuksi suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla.
Ohje on Markku Haapion kirjasta Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit.
Tee hollandaisea myös näillä ohjeilla:
Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinapilla maustettu hollanninkastike eli hollandaise