Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sinappi-tillikastike

Sinappi-tillikastike sopii graavatulle kalalle, erityisesti graavatulle lohelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sinappi-tillikastike

  • 1 dl Turunsinappia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 dl sinapinsiemeniä
  • 0.5 l öljyä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl tilliä
  • (konjakkia tai piparjuurta)

Valmistusohje

Sinappi-tillikastike tehdään näin:

Sinappi-tillikastike valmistuu helposti.

  1. Sekoita sinappi, sokeri, suola, rouhitut mustapippurit ja rouhitut sinapinsiemenet keskenään. Vatkaa tasaiseksi, esimerkiksi tehosekoittimella. Lisää öljyä ja viinietikkaa vuorotellen ohuena nauhana sinapin joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita välillä tasaiseksi.
  2. Mausta valmis kastike tai kerralla tarjottava annos hienoksi leikatulla tillillä. Voit halutessasi maustaa kastikkeen konjakilla tai raastetulla piparjuurella.
  3. Tarjoa sinappikastike graavatun lohen kanssa.

Kalan kanssa sopii myös ranskankermasta valmistettu sinappikastike.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salsa verde -kastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinappi-tillikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.