Sinappi-tillikastike
Sinappi-tillikastike sopii graavatulle kalalle, erityisesti graavatulle lohelle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Sinappi-tillikastike
- 1 dl Turunsinappia
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl sinapinsiemeniä
- 0.5 l öljyä
- 1 dl viinietikkaa
- 1 dl tilliä
- (konjakkia tai piparjuurta)
Valmistusohje
Sinappi-tillikastike tehdään näin:
Sinappi-tillikastike valmistuu helposti.
- Sekoita sinappi, sokeri, suola, rouhitut mustapippurit ja rouhitut sinapinsiemenet keskenään. Vatkaa tasaiseksi, esimerkiksi tehosekoittimella. Lisää öljyä ja viinietikkaa vuorotellen ohuena nauhana sinapin joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita välillä tasaiseksi.
- Mausta valmis kastike tai kerralla tarjottava annos hienoksi leikatulla tillillä. Voit halutessasi maustaa kastikkeen konjakilla tai raastetulla piparjuurella.
- Tarjoa sinappikastike graavatun lohen kanssa.
Kalan kanssa sopii myös ranskankermasta valmistettu sinappikastike.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salsa verde -kastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinappi-tillikastike