Suklaahippukeksit
Suklaahippukeksit ovat sisältä sitkaan venyviä. Ne vievät mielessään amerikanmantereelle ja niissä maistuu herkullinen espresson vivahde.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaahippukeksit
- 225 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl espressopikakahvijauhetta (esim. Nescafé Azera)
- 2 kananmunaa
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 100 g tummaa leivontasuklaata (70 %)
Valmistusohje
Suklaahippukeksit valmistuvat helposti näin:
1. Sulata ja kiehauta 225 grammaa voita kattilassa. Lisää kolme desilitraa fariinisokeria, puolitoista desilitraa sokeria ja ruokalusikallinen pikakahvijauhetta ja nosta syrjään liedeltä. Sekoita rivakasti muutama minuutti aineksia, kunnes seos on kiinteää ja tasaista. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
2. Lisää kaksi kananmunaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon kuusi ja puoli desilitraa vehnäjauhoja, teelusikallinen ruokasoodaa ja puoli teelusikallista suolaa. Rouhi sata grammaa tummaa suklaata karkeaksi ja nostele suklaarouhe lopuksi taikinan joukkoon kevyesti nostellen.
3. Nosta taikina pakastepussiin ja painele litteäksi. Sulje pussi ja nosta jääkaappiin vetäytymään vähintään tunnin ajan tai yön yli.
4. Nosta lusikalla noin golfpallon kokoinen pala taikinaa ja pyörittele käsissä palloksi. Nosta pallot kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta suklaahippukeksit jäähtymään ritilän päälle.
Vinkki! Leivo tarjolle erilaisia keksejä. Kokeile myös karpalocookieita.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.
Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset suklaakeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaahippukeksit